torstai 30. toukokuuta 2013

Takasin ruotuun...

Sairastaminen teki just sen mitä epäilinkin, eli kaloreiden laskeminen jäi vähän vähemmälle.Niinku liikkuminenkin.Olo on kuitenkin ollut ihan hyvä ja paino on jatkanu hissukseen tippumisesta. Tänään just mietin että ompas tylsä aihe.Painonpudotus.Kaikki kirjottaa siitä. Tosin en ajatellu pelkästään siitä kirjottaa, koska mun elämällä toistaseks on vielä paljon muutakin sisältöä.

Hmm...En mä nyt oikein tiedä. Onks tässä oikeesti mitään järkeä koko kirjottamisessa?


perjantai 24. toukokuuta 2013

Jatkuu...






Olin jo päättänyt heittää hyvästit tälle blogille kokonaan, mutta viime keväänä ystäväni minulle linkittämä kappale ja sen kuuntelu sai ajatukseni taas ihan uuteen lentoon. 
Mulla tosiaan oli ja on edelleen hyvä blogiajatus, jonka vielä toteutan, mutta miksen voisi jatkaa tätä vanhaa ihan uusin tuulin ja kujein? Luin kaikki aikasemmat kirjoitukseni ajatuksella läpi, ja tunnistan niistä kyllä itseni ja tunnustan kaiken olleen täyttä totta ja tapahtunutta viime vuotisessa elämässäni ja tunteissani. Näistä teksteistä on tullut mulle todella rakkaita ja voimauttavia, joten olisi sääli unohtaa ne kokonaan. Mä olen avannut elämäni ja sydämeni kaikista arimmat asiat kaikkien tietoisuuteen  täysin tiedostaen, sen mukanaan tuomat riskit ja ehkä jopa  myös tuomiot ja häpeät. Monien iloksi aion jatkaa vielä. Tosin siirryn ihan muihin aiheisiin, mutta edelleen aion raottaa omaa elämääni koska mikäs sen hauskempaa. 

Mulla menee ihan loistavasti tämän hetkisessä elämässäni, palaset on pikkuhiljaa loksahdelleet paikoilleen. Sain jopa erittäin mieluisan työpaikan ja sen mukana liudan aivan mahtavia kavereita ja ystäviä! Keiju kasvaa ja on mukava huomata, että hän on kaikesta tästä myllytyksestä huolimatta ihan tasapainoinen ja onnellinen lapsi. 

Aion kirjoittaa elämässäni ajankohtaisista asioista ja tällä hetkellä yksi niistä on laihduttaminen. Tiedän, että kaikkia ei todellakaan kiinnosta, mutta ei ole mikään pakko lukea.
 
Avioliiton aikana mulle pääsi kertymään n.20 ylimääräistä kiloa. Ensin selkäleikkauksesta toipuessa, ja sitten raskauskilot eivät lähtenetkään pois niinkuin olin ajatellut. No viime keväänä aloitin projektin, en muistaakseni tietoisesti päättänyt missään vaiheessa, että nyt ne kilot lähtee vaan muutin radikaalisti ruokailutottumuksiani ja aloin laskemaan kaloreita. Viime kesän aikana pudotinkin kymmenen kiloa pelkästään ruokavalion avulla. Jouluksi mulla oli oma tavoite, mutta en siihen päässyt kun en jaksanut tarpeeksi ahkerasti siihen keskittyä. 

Vuoden alussa otin tavoitteekseni, että pudotan viisi kiloa toukokuun loppuun mennessä. Sitten tuli mutkia matkaan, sairastumisia yms. niin ei päässyt liikkumaan, joten siitä tavoitteesta olen todella pahasti jäljessä, mutta tiedän pääseväni siihen kun annan itselleni kuukauden lisäaikaa. Olen jo hyvässä vauhdissa, mutta koska liian nopea painonpudotus ei ole hyväksi en aio hoppuilla. Kuitenkin ilokseni voin kertoa että helmikuun 2013 alusta tähän päivään mennessä, olen tiputtanut 4,1 kiloa. Paino on vähän heitellyt, joten tavoitepainooni on silti edelleen kolme todella tiukkaa kiloa. 

Mä en ole mikään personaltrainer tai ravitsemusterapeutti vaan kerron nyt vaan näitä omia hyväksihavaittuja keinoja. Tän painon putoamisen olen saavuttanut oikeastaan muutamalla kikalla. 

1. Syö vähemmän mitä kulutat.
Avukseni syömisten tarkkailuun olen ottanu kalorilaskurin. Sivusto on maksullinen mutta sen arvoinen. Sinne syötetään tavoite, noudatettava ruokavalio, kulutetut kalorit yms..ja sivusto automaattisesti laskee turvallisen kalorivajeen tavoitteen saavuttamiseen. Näppärää jos jaksaa merkata mitä syö.

2. Syö terveellisesti ja aitoa tunnistettavaa ruokaa
Paljon kasviksia ja marjoja, ei niin paljon juureksia ja hedelmiä, lihaa, kanaa, kalaa ja täysjyvätuotteita. Vaalean leivän vaihtaminen TÄYSruisleipään. Syö aitoa ja vältä lisäaineita sekä makeutusaineita. Myös ylimääräisen sokerin olen jättänyt pois. Sen lisäksi, olen myös vaihtanut synteettisesti valmistetut lisäravinteet - ja vitamiinit luonnontuotteisiin.

3. Liiku
Itse käyn salilla enkä tee pelkkää aerobista vaan pistän lihakset töihin pitkillä sarjoilla. Intervalliharjoitusta teen myös paljon. Lisäksi tietysti pyöräily,kävely ja rullaluistelu. 

4.Juo paljon vettä
Itse pyrin juomaan ainakin 1,5 litraa vettä päivässä. Salipäivinä enemmän. 

5.Nuku hyvin
Kun nukkuu niin jaksaa, itse en tosin ole Keijun vuoksi pitkään aikaan nukkunut kunnolla, mutta kyllä sitä kerkeää.

5.Nauti elämästä
Mitäpä tuohon lisäämään, älä oo liian tiukka itsellesi. Jos lipsahdat se ei ole maailman loppu, mutta pyri kuitenkin parhaasi mukaan tavoitteeseen. Sitten ei ainakaan harmita niin paljon.

Pari päivää sitten tuli kunnon stoppi taas tähän projektiin kun sairastuin nielutulehdukseen. Edelleen olen kipeänä ja kyllä, nyt aion mennä sängyn pohjalle nukkumaan tautia pois. Sain kyllä nielua puuduttavat lääkkeet, että pystyisin paremmin syömään, mutta voin suositella myös valkosipulia ja hunajaa!